Емблематичната водка Żubrówka (Жубровка) отново принадлежи на поляците. В началото на

...
Емблематичната водка Żubrówka (Жубровка) отново принадлежи на поляците. В началото на
Коментари Харесай

След десетилетие в руски ръце: Емблематичнa маркa водка отново принадлежи на поляците

Емблематичната водка Żubrówka ( " Жубровка " ) още веднъж принадлежи на поляците. В началото на 2022 година полската Maspex заплати един милиард $, с цел да купи марката от съветската Russian Standard Corporation, която я притежаваше съвсем 10 години.

Промени има и на локално равнище, където от няколко месеца вносът и дистрибуцията в Съединени американски щати се правят от полска компания със седалище в Маями - The Brand Collective LLC, заяви. 

Новият притежател на марката смени вносителя на водката в Съединени американски щати с компания, за която Żubrówka ще бъде приоритет. 

В Полша Żubrówka се смята за най-продаваната водка, само че малко хора знаят, че на международната сцена марката към момента е на трето място по продажби.
 Комисия за защита на конкуренцията позволи на Coca-Cola HBC да купи марката водка Finlandia
" Зелена " светлина: Водка Finlandia и минерална вода " Банкя " ще имат един притежател

Сделка за $220 милиона

Началото на производството на Żubrówka в Полша датира от 17 век, а още през 18 век става една от обичаните питиета на полските благородници. Алкохолната напитка се отличава с прибавен филиз бизонова трева (tomkovica), подложен в бутилката. Именно екстрактът от дивата бизонова трева е това, което основава неповторимото вкусово прекарване.

Разпространението на алкохолната напитка е благоприятствано от местоположението на Беловежка Гора, в която се правило производството - там минава значим търговски път, свързващ Вилнюс с Краков. 

Поради дългия и комплициран индустриален развой концентрацията му се прави относително късно - едвам през 1926 година компанията Polmos създава способ за всеобщо произвеждане на Żubrówka.
 Coca-Cola HBC осведоми Комисия за защита на конкуренцията, че купува марката водка Finlandia Обновена
Собственикът на " Банкя " заяви на Комисия за защита на конкуренцията, че купува водка Finlandia

Съобщение за идната договорка е постъпило в Комисия за защита на конкуренцията

От 1928 година напитката се създава в завода Polmos Białystok, откъдето производството е преместено в Брест през 1936 година В резултат на реорганизацията на стопанската система, осъществена след Втората международна война, производството още веднъж е преместено в Бялисток. През 1991 година заводът е приватизиран. От 2005 година е част от групата CEDC.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР